Seminar za žene preduzetnice : "Prevencija psihosocijalnih rizika na radu"

pexels photo 671800

Poštovane žene preduzetnice,

zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će 27. maja 2018.godine početi održavanje prvog seminara za žene preduzetnice sa temom prevencije stresa i psihosocijalnih rizika na poslu.

Seminar traje 7h (10-17h) , u prostorijama Centra Psihosoma u Beogradu.

Pozivamo žene preduzetnice iz cele Srbije da se priključe ovom preventivom programu i informišu se o uticaju stresa i psihosocijalnih činilaca na zdravlje, kvalitet rada i poslovanje preduzetnica. Saznećete šta su i kako se sprovode primarna, sekundarna i tercijalna prevencija psihosocijalnih rizika na radu i zašto je važno. Polaznice ovog seminara će biti motivisane da u svoj rad implementiraju konkretne mere prevencije stresa na radu i kontrole psihosocijalnih faktora u svom radnom okruženju.

Seminar je namenjen ženama preduzetnicama iz cele Srbije, bez obzira na stepen obrazovanja i kategoriju delatnosti kojom se bave.

Da li je ovaj seminar za Vas?

 •          Ako ste preduzetnica
 •          Ako je vaše preduzeće registrovano na teritoriji Srbije
 •           Ako ste voljni da steknete nova znanja o uticaju stresa i prevenciji psihosocijalnih rizika na radu i implementirate stečene informacije u svoje poslovanje
 •           Ako već osećate posledice stresa na radu
 •           Ako mislite na zdravlje svojih zaposlenih i želite da održite bezbedno radno okruženje i uslove za rad
 •          Ako ste odgovoran poslodavac i rukovodilac koji ide u korak sa novim strategijama i preporukama odgovornog poslovanja
 •          Ako ne čekate da se pojave zdravstveni problemi, učestala bolovanja ili veliki propusti i greške u radu usled posledica stresa , već se vodite parolom „bolje sprečiti nego lečiti“
 •         Ako znate da se ulaganje u zdravlje i zdravo radno okruženje više isplati nego lečenje

Šta ćete kao polaznice ovog seminara dobiti?

 • Informacije o prepoznavanju i posledicama psihosocijalnih rizika na radu, kao i značaju njihove kontrole za Vas i Vaše preduzeće
 • Podršku i konkretne preporuke o načinima upravljanja stresom i psihosocijalnim rizicima u organizaciji, na nivou primarne, sekundarne i tercijalne prevencije
 • Podsticaj za preduzimanje konkretnih mera prevencije psihosocijalnih rizika na radu
 • Kontakte za dalja pitanja vezana za sprovođenje konkretnih mera u skladu sa potrebama vaše radne organizacije.

 

Indirektni efekti daljeg sprovođenja prevencije psihosocijalnih rizika na radu:

Očuvanje zdravlja žena preduzetnica i zasposlenih u njihovim preduzećima

Smanjenje već postojećih negativnih efekata stresa na fizičko i mentalno zdravlje žena preduzetnica

Kvalitetnije radno okruženje i uslovi za rad

Veća efikasnost i produktivnost

Veće zadovoljstvo poslom

Seminar posvećuje pažnju psihološkim i socijalnim faktorima bezbednosti na radu što ga čini posebnim u postojećoj ponudi edukacija namenjenih jačanju ženskog preduzetništva. Kreiran je na osnovu naučnih saznanja iz oblasti psihologije, psihološkog savetovanja, organizacione psihologije i upravljanja ljudskim resursima, ali i preporukama svetske zdravstvene organizacije i evropske organizacije za bezbednost na radu koje se tiču upravljanja stresom i psihosocijalnim rizicima na radnom mestu.

Mnoge evropske zemlje se već uvele u svoju praksu motivisanje odgovornih lica za bezbednost na radu da u svoju poslovnu praksu uvedu mere prevencije psihoscijalnih rizika na radu, što postaje i zakonska obaveza.

Interaktivan pristup predavača omogućava učesnicima da iznesu svoja zapažanja, dileme, primere i preporuke dobre prakse, čime se jednim delom vrši i razmena iskustva samih učesnika.

Seminar se odvija u trajanju od 7h (10h-17h) , u tihom i prijatnom ambijentu, u malim grupama do 15 prijavljenih učesnica.

Adresa održavanja seminara: Ljube Didića br 21 -suteren, Beograd, Palilula

Zainteresovane preduzetnice se mogu prijaviti popunjavanjem formulara za prijavu na ovom sajtu ili porukom na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Nakon prijave dobićete sve dodatne informacije i podatke za uplatu kotizacije.

Kotizacija : 6000 din

NAPOMENA: Za rane prijave (do 15.maja) obezbeđen je popust od 20 %

KOTIZACIJA sa popustom iznosi 4.200 din

 

Predavači :

Gordana Medić-Simić, dipl. filozof, dipl. ing. master organizacionih nauka u oblasti menadžmenta, programsko područje menadžment ljudskih resursa, FON, Beograd.

Milica Jokić , dipl. psiholog, konsultant u procesu selekcije i regrutacije, sertifikovani trener asertivnosti i autogenog treninga, na master studijama iz oblasti menadžmenta ljudskih resursa.

Marijana Vilimonović, dipl.psiholog, psihološki savetnik sa naconalnom i evropskom licencom za savetovanje i osnivač Centra za regulaciju stresa Psihosoma

Ovim seminarom želimo da motivišemo preduzetnice za uvođenje dobre prakse u svoje poslovanje i podržimo ih u tome.

Cilj ovog programa je informisanje i priprema za uvođenje prakse kontinuirane i sitematske brige o fizičkom i mentalnom zdravlju žena preduzetnica u vidu sprovođenja prevencije stresa i psihosocijalnih rizika na radu.

NAPOMENA 2: Ukoliko ste u mogućnosti da sponzoriše realizaciju ovog seminara ili donirate sredstva u svrhu kotizacije bilo bi nam drago da uspostavimo saradnju i na taj način obezbedimo određenom broju učesnica besplatno pohađanje seminara. U cilju ovakve saradnje molim Vas da nas kontaktirate porukom na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.